Uw winkelwagentje bevat 0 producten
 

Recepten

Micoeur met Champagne is een heerlijk aperitief voor de feestdagen.

Champagne flût met 1/5 Micoeur met 4/5 champagne of mousserende wijn.

Micoeur met crêpes Suzette verrassende combinatie.

ingredienten (4 personen)
Voor de crepes
- 120 gram bloem
- snufje zout
- 30 gram suiker
- 2 eieren
- 3 dl melk
- 60 gram boter
Om te Bakken
- olijfolie
Voor de Vulling
- 60 gram boter
- 60 gram suiker
- 2 sinaasappels
- 1 citroen 
Voor de siroop
- 4 a 5 eetlepels Micoeur
- 4 a 5 eetlepels vodka

Micoeur in cocktails zoals een mojito en een Sour.
50ml micoeur                               
Sodawater
Crushed Ice
2 Partjes limoen
10 tot 12 muntblaadjes
2 theelepels rietsuiker
Scheutje suikersiroop
Munt voor garnering

Micoeur sour
Ingrediënten:
Micoeur en Vodka
1 lepeltje citroensap
1 lepeltje poedersuiker
1 schijfje citroen

Bereiding:
Schenk in een shaker de gekoelde Micoeur en de vodka
Doe het citroensap en de suiker erbij
Goed schudden en in en cocktailglas schenken
Versier het glas met een schijfje citroen

Micoeur verwerkt in bonbons en chocolade mousse.

 ingrediënten
30 ml Micoeur 
150 g pure chocolade, in stukjes
5 eiwitten van scharreleieren
175 ml slagroom, licht geklopt
cacao en poedersuiker, voor het bestuiven
bereiden:
Laat de chocolade smelten met micoeur in een vuurvaste kom op een pan zacht sudderend water. Laat iets afkoelen. Klop de eiwitten tot zachte pieken. Spatel ze dan losjes door de chocolade Vouw de slagroom losjes door het chocolademengsel. Zet in de koelkast tot het mengsel stevig is. Bestuif voor het serveren dessertborden met cacao en poedersuiker. Maak met behulp van 2 warme dessertlepels quenelles met de mousse. Schik 3 quenelles op elk bord en serveer. U kunt de chocolademousse ook in hoge dessertglazen scheppen en in de koelkast zetten tot de mousse stevig is.